3+1 Shopifyos hírlevélküldő program

Milyen hírlevél programot használjak a Shopifyhoz?

Az alábbi cikkben 3+1 levelező programot mutatok, melyek mind integrálhatóak a Shopify webáruházunkba. Kezdjük rögtön a legnépszerűbbel:

 

Mailchimp

A hír igaz, 2019 május 12-től megszűnik a Mailchimp saját Shopify integrációért felelős applikációja. A télen ugyanis menthetetlenné vált a nézeteltérés a Shopify és a Mailchimp között. A Mailchimp a Shopify megváltozott és számára elfogadhatatlan adatkezelési szabályzatát sérelmezi, a Shopify pedig vélhetően a Mailchimp különlegesen hibrid hírlevél/webshop fúziós fejlesztési törekvéseit nem nézi jó szemmel.

A lényeg a lényeg, az együttműködésük megszűnik. Mi következik ebből? Használhatják-e továbbra is a Shopify webshoposok a méltán népszerű Mailchimpet hírlevél kiküldésre, feliratkozók gyűjtésére, utánkövetésre stb?

A válasz: IGEN. Huh. Szuper. De hogyan is pontosan? Mi a megoldás?

Ahogy azt a Mailchimp is írja oldalukon 3 lehetőség közül választhatnak a felhasználók:

  • A vásárlók és feliratkozók manuális szinkronizálása a Shopifyból a Mailchimp fiókba
  • Külsős szinkronizációs app használata pl. Zapier vagy ShopSync
  • Mailchimp kód beépítése az oldalra a Google ad és pl. pop up feliratkozó űrlapok megjelenítéséhez

A legkönnyebb verzió, a külsős app-ek használata. (Fontos! Ha már van email listád és most cseréled az app-et akkor előbb telepítsd a ShopSyncet és ha kész, távolítsd el a Mailchimp saját app-jét. Nem árt a folyamatok megkezdése előtt a Mailchimpen belül akár egy biztonsági exportot is készíteni a listádról.)

A ShopSync-el való szinkronizálási beállításokat a Shopifyról szóló magyar nyelvű online kurzusban is részletesen megmutatom. 

 

A Mailchimp paraméterei:

Ár: 2.000 feliratkozóig, havi 12.000 email kiküldésig ingyenes

Használat: könnyen tanulható, kezes rendszer


Ha még csak most indulnál a webáruházaddal és egy kis segítségre lenne szükséged, töltsd le ingyenes csekklistánkat a webshop nyitás előtti teendőkről.

*A csekklista letöltésével hozzájárulsz, hogy a témához kapcsolódó, számodra érdekes tartalmakat küldjünk Neked hírlevélben és ehhez adataidat az 
Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően kezeljük. A hírlevélről bármikor leiratkozhatsz és kérheted adataid törlését.


 

 

 

Mailerlite 

Talán sokak számára szintén ismerősen csenghet a név. Funkcióiban hasonló, mint a Mailchimp, szintén van ingyenes verziója is, a fizetős csomagjai pedig kicsit olcsóbbak, az előző versenytársénál. Nekem nem volt még vele személyes tapasztalatom. De érdemes lehet belekukkantani, a Shopify app storeban előkelő helyen szerepel.

 

A Mailerlite paraméterei:

Ár: 1.000 feliratkozóig, havi 12.000 email kiküldésig ingyenes, limitált funkciókkal

Használat: nagyon kecsegtetőnek és egyszerűnek tűnik (írd meg kommentben, ha már próbáltad!)


Klaviyo 

Nemrég hallottam róla egy egy bővebb élménybeszámolót. A Shopifyos szakember agyon dicsérte ezt a programot. Rengeteg funkcióval bír és majdnem hogy a végtelenségig lehet vele bonyolítani az email kampányokat, szegmentációkat, kombinálva akár lejáró, vagy kosárértékhez és egyéb vásárlói paraméterekhez kapcsolódó kuponokkal. Ráadásul minden kampányhoz részletes analitikát is kapunk, ami alapján tovább lehet csiszolni az értékesítési folyamatainkat. Akik igazán el akarnak mélyedni az email marketing rejtelmeiben és nem félnek a bonyolult stratégiáktól, annak mindenképpen ajánlott. Könnyű vele dolgozni, letisztult és szép designnal működik.

 

A Klaviyo paraméterei:

Ár: 250 feliratkozóig, 500 email kiküldésig ingyenes

Használat: egyszerű, de simán bonyolítható


Convertkit 

A rendszer, amit én is használok. Szintén integrálható a Shopifyal, viszont kicsit más elven működik, mint a fenti 3 program. A Convertkit fejlesztésénél nem a webshop tulajdonosok voltak az első számú célcsoport, sokkal inkább a tartalomgyártók és kreatív vállalkozók. A Webboltberendező is Shopify webáruház motort használ, de termékeiben azért nagyban eltér a hagyományos online üzletek kínálatától :) Inkább szolgáltatóknak és online termékeket árusítóknak ajánlanám ezt az app-et. A magam részéről 100%-ig elégedett vagyok vele és nagyon széleskörűen be tudom vetni. De bizony azt tudni kell róla, hogy kicsit nehezebb vele hírlevélbe integrált webshop menüsort vagy akár termék box-ot képpel és kosárba gombbal létrehozni, ha ez a cél.

 

A Convertkit paraméterei:

Ár: 14 napig ingyenes, 1.000 feliratkozóig 29 dollár

Használat: Egyszerű, de talán kicsit kevésbé vizuális, mint a fentiek


Neked melyik rendszer szimpatikus? Esetleg másikat használsz? Gyere, csatlakozz Webshop indító csoportunkhoz és vitassuk meg!

Kommentelj!

A kommentek megjelenéséhez jóváhagyás szükséges