Dropshipping kérdések

A dropshipping blog poszt sozoratunk* második részében a hozzám beérkező, leggyakrabban előforduló kérdéseitekből válogatok. (Az első részben az alapokról volt szó, itt tudod elolvasni.)

Nézz körül, hátha egyből megtalálod közte a választ, amit épp keresel.

Ha esetleg még több kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vagy bővebb információt szeretnél, szívesen állok rendelkezésedre egy órás droppshipping tanácsadás keretében– júniusban ajándékba adom mellé a Shopify online tanfolyamunkat is.

 

Akkor haladjunk talán időrendi sorrendben, a dropshipping bolt nyitás ötletének a megszületésétöl a webshop üzemeltetéséig:

 

” Lehet a Shopify-al tulajdonképpen dropshipping oldalt készíteni? 

Igen, a Shopify abszolút alkalmas dropshipping webshop kialakítására.

 

” Ha netán belekezdenék egy dropshipping webshop kialakításába, akkor kell-e hozzá vállalkozás? 

Amennyiben kereskedelmi tevékenységet folytatsz (vagyis ez esetben webshopod van), mindenképpen szükséged lesz vállalkozói formára. Ez itthon lehet akár egy egyéni vállalkozói státusz is. Ebben az esetben évi 8 illetve 12mio forintig választhatsz kata-s adózást is, ami nagyon egyszerű. Havi 50 ezer forintot kell befizetned amennyiben nincs mellette főállásod.

 

” Ha esetleg olyan országba szeretnék értékesíteni, ahol nem élek, vagy nincs semmi kapcsolatom. Pl: USA , ennek mik a feltételei? Adózás szempontjából hogyan és miként működik ez a rendszer? 

Akár magyar egyéni vállalkozóként is értékesíthetsz az USA irányába, ha jól tudom. De ha pontosan megvan(nak) a célországok, szerintem mindenképpen érdemes felkeresni egy könyvelőt, adószakértöt és átbeszélni vele a lehetőségeket.

 

” Ajánlanád, szerinted jó ötlet Kínából érkező termékek eladása, akár mondjuk Amerika irányába, vagy Magyarországra. Arra gondoltam, hogy az Aliexpressről keresnék beszállítókat, illetve onnan gyűjtenék ki termékeket.

Ez nehéz kérdés. Illetve maga a kivitelezés nehéz. A Kínából érkező termékek vám és adó kötelesek is lehetnek. Nagyon át kell gondolni a folyamatot és ismerni hozzá a jogszabályokat, illetve a célpiacot is. Nehogy az legyen a vége, hogy a vevő nevében megrendelsz valamit, a beszállítód közvetlenül szállítaná is neki, de fent akad a vámon a csomag és első körben a vevő egy nem várt vámkezelési érteítőt kap a postától.  Èn inkább azt javaslom, hogy mondjuk EUs célpiac esetén, inkább EU-n belüli sullpiert keress. Ma már jópárat lehet találni megbízható működéssel, minőségi termékekkel. Igaz kicsit időigényes a feladat, de ez a legfontosabb része.

 

” Milyen fizetési, bankkártya elfogadó szolgáltatót ajánlanál nemzetközi webshophoz?

Itt találod a magyar bankkártyás fizetési szolgáltatókat, melyek beköthetőek a Shopifyhoz: https://www.shopify.com/payment-gateways/hungary SimplePayen keresztül is tudsz fogadni eurót és dollárt. Ha pedig híres amerikai szolgáltatót szeretnél akkor a Stripe-ot ajánlom.

 

” Nem tiszta, hogy végülis amit a Shopify nyújt azon felül mi az amiért külön fizetni kell még, gondolok itt pl. a domain névre?

Domainért igen. Plusz javasolt céges email címet is létrehozni, ez esetben vagy tárhelyre lesz még szükséged vagy például a Gsutie-re. Illetve ott vannak a különbözö app-ek, amikkel fel lehet turbózni a webshopot és persze a marketing költésgek.

 

” Találtam egy tanfolyamot is az oldalatokon, amit meg fogok rendelni. A kérdésem annyi lenne még itt, hogy marketing (látogatottság növelés) témával foglalkozik-e az anyag?

Jó a kérdés, mert a marketingen nagyon sok múlik, szinte minden. Nagyon fontos eleme a dropship üzletnek. A mi tanfolyamunk (egyelőre) ezt a témát nem fedi le. Csak az alap beállításokon vezet végig. Terveben van pár kiegészítő modul is, de egyelőre nem tudom még, hogy mikor lesz időm összeállítani. Várhatóan idén ősszel jelennek majd meg.

 

” Te milyen marketing stratégiát használtál? Szerinted elég, ha kizárólag Facebook hirdetésekkel kísérletezem? Arra gondoltam helyezni a hangsúlyt, esetleg SEO és Adwords.

Mi abszolút egyedi marketing stratégia mentén indultunk el. Ezzel (is) szerettünk volna kitűnni a ruha piacon. Én hiszek a pop up boltok erejében, szeretem ezt a koncepciót így ezzel kezdtünk. Illetve ez egy visszatérő elem volt a webshopunkban*, természetesen online formában. A Facebook hirdetések jók, de tudnod kell, hogy egyre drágábbak, egyre több a hirdető, nagyobb a verseny. Mindenképpen időt és pénzt kell rászánnod, hogy megtaláld azt a hirdetési stílust illetve a megfelelő beállításokat, amivel egy ütős és persze jövedelmező stratégiát tudsz majd aztán felállítani. (+jelszó: dropship)

 

” Megtennéd hogy leírod időrendben milyen munkafolyamatokat végeztél hogy eltudjam kezdeni?

Na pontosan erről és a napi teendőkről fog szólni a következő blog poszt. Tarts velem, legközelebb is! ;)

Kommentelj!

A kommentek megjelenéséhez jóváhagyás szükséges