Webáruház készítés: profira bízzam vagy készítsem el magam?

Ha már megszületett az elhatározás, hogy webshopot szeretnél és átnézted a lehetőségeket: webáruház bérlés vs. egyedi fejlesztés, akkor valahol az első kérdések között fog majd felmerülni az is: "De bízzam profira az online boltom elkészítését vagy essek neki én magam az összerakásának?"

Nehéz kérdésnek tűnik, de azért vagyok itt, hogy segítsek kicsit az alábbi támpontokkal.


Lenne háttérismereted, kedved hozzá?

Az első és legfontosabb: érzel magadban kellő erőt és motivációt? szívesen készítenéd el saját magad az oldalt? Van elő-ismereted a webshopok készítésével kapcsolatban?

Tovább megyek egy kicsit. A későbbiekben Te fogod majd kezelni az oldalt? Ha az üzemeltetést nem szervezed ki, mindenképp jó, ha minél előbb beletanulsz, kiismered a rendszert. Annál könnyebb dolgod lesz később a mindennapok során.

Tehát, lenne kedved hozzá?

IGEN / NEM

 

Lenne rá elegendő pénzed?

Nézzünk azért még egy további kritikus pontot: Mekkora költségkereted van a webáruház kialakítására? Minimális erőforrásból dolgozol? Vagy eleve úgy kalkuláltál esetleg, hogy erre is tudsz majd költeni, ha kell. Inkább legyen profi már az elején?

Amennyiben fix büdzséd van egyértelműen látszani fog, hogy belefér-e nálad egy webdesigner felkérése vagy inkább időt kell fektetned az online boltod elkészítésébe.

Egy korábbi blog posztban találsz egy kicsit részletesebb leírást arról, hogy mennyibe is kerül egy webshop - üzemeltetése.

Webáruház készítési csomag ajánlatainkat pedig itt találod. Vannak akik nálunk olcsóbban dolgoznak és olyanok is, akik jóval drágábban. 

Ennél is konkrétabb árakat szeretnél? Webshop készítést általában 120.000 és több százezer forint között szoktak elvállalni a (kezdő és senior) szakemberek. Teljesen egyedi fejlesztésű webáruház akár millió feletti összegbe is kerülhet. Az árak sokban függnek attól is, hogy milyen funkciókat szeretnél, mennyire kell bonyolultnak lennie.

Persze ez gyakran értékesítési stratégia kérdése, de én mindig azt mondom, hogy inkább indulj el időben és fejlessz tovább a későbbiek során. (Ehhez pedig olyan rendszerre lesz szükséged, ami ezt lehetővé teszi számodra, tehát a választásnál ezt is vedd figyelembe!) Legyen egy jó, biztos, szép és hatékony alapod, amit aztán később lehet majd kiegészítgetni, bővítgetni, felturbózni.

Visszetérve: Ki tudsz fizetni egy profi webdesignert?

IGEN / NEM

TIPP: Ha webdesignert szeretnél megbízni, mindenképpen javaslom, hogy olyat válassz, akinek igazán tetszenek a munkái és akivel az első beszélgetések, levélváltások után is megvan az összhang. Fontos, hogy jól megértsétek egymást, hogy olyan végeredmény születhessen, amire mindketten büszkék lehettek.

 

Lenne rá elegendő időd, hogy Te készítsd el?

Ha még mindig hezitálsz: van elég időd kitanulni egy új, számodra teljesen ismeretlen rendszert? Mikor szeretnél indulni a webhsoppal? Most, azonnal, amint lehet, mert türelmetlen vagy, mert félsz, hogy valaki beelőz, vagy mert épp mindjárt itt a karácsony?

Várj! Ne olyan gyorsan! Jó munkához idő kell! Egyébként meg ha a termékeid egyediek, vagy van egy klassz márkád, akkor semmi okod félni a konkurenciától. Szerencsés vagy, ha most indulsz, mert ma már vannak nagyon szuper, igazán könnyen tanulható megoldások. Egyszerű, letisztult, érthető admin felülettel rendelkező webáruház motorok.

Sőt vannak már ehhez kapcsolódó, lépésről-lépésre online tanfolyamok is, aminek a segítségével akár egy hosszú hétvége alatt össze,- beállíthatod a webshopod keretrendszerét. Például a mienk ;) 

Persze választhatod a teljesen autodidakta módszert is. A neten elérhető, ingyenes anyagok segítségével is be fogod tudni állítani a webáruházad, ebben biztos vagyok! A Shopifyhoz is rengeteg angol nyelvű anyagot fogsz találni: dokumentációt, fórumot, tutorial videókat. Így pénzt spórolhatsz.

Mi időt tudunk spórolni Neked.

Van tehát még elegendő időd rá?

IGEN / NEM

Lássuk az eredményeket, mit mond a józan ész?


TUDÁS        PÉNZ            IDŐ        megfejtés

NEM            IGEN            NEM        Szervezd ki, az idő pénz!

NEM            IGEN            IGEN       Tanuld meg, később is jól fog jönni!

NEM            NEM             IGEN       Tanuld meg, csináld magad!

IGEN            NEM            NEM        Készítsd el az alap verziót, aztán fejleszd

IGEN            IGEN           NEM       Készítsd el az alap verziót és fektess marketingbe, aztán fejleszd tovább a shopot!

IGEN            NEM            IGEN       Miről beszélünk? :) Te csináld!


Remélem tudtam segíteni a döntésben. Mi lett a végeredmény? Írd meg a kommentben vagy a Webshop indító csoportunkban, kíváncsi vagyok! :)

És, hogy ne csak dönts, de cselekedj is: töltsd le a csekklistánkat a webáruház készítése előtti elengedhetetlen feladatokról! Nyomtasd ki és kezd el kipipálni, ami már megvan!

*A csekklista letöltésével hozzájárulsz, hogy a témához kapcsolódó, számodra érdekes tartalmakat küldjünk Neked hírlevélben és ehhez adataidat az
Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően kezeljük. A hírlevélről bármikor leiratkozhatsz és kérheted adataid törlését.


 

Kommentelj!

A kommentek megjelenéséhez jóváhagyás szükséges